dimarts, 20 de novembre del 2012

Mite d'Orfeu i Eurídice





Títol: Orphée ramenant Eurydice des enfers (Orfeu rescatant Eurídice de l'infern)
Autor: Jean-Baptiste Camille Corot
Data: 1861
Lloc on es troba: The Museum of Fine Arts, Houston
Material: Oli sobre llenç
Eurídice era una nimfa de Tràcia. Va conèixer Orfeu i es van enamorar. El dia en que es casaven Eurídice va patir un intent de sagrest per part d'Aristeu, un enemic d'Orfeu. Mentre fugia va trepitjar un escurçó i va morir pel verí de l'animal. 
Orfeu, desesperat, va baixar a l'infern per demanar-li a Hades que li tornés. A la riba de la llacuna Estígia va demanar-li a Caront, l'encarreat de dur a les ànimes d'una banda a l'altra, que li dugués; però ell s'hi negà. Orfeu tragué la seva lira i la començà a tocar i Caront obrí les portes de l'infern. Quan Orfeu arribà davent del déu Hades li suplicà que li retornés la seva estimada. Hades també va cedir emcisat per la lira d'Orfeu, però li posà com a condició que no podria mirar el rostre d'Eurídice fins que no fossin fora de l'infern.

Travessaren junts tot l'infern i ell no va mirar el rostre de la seva enamorada, però abans d'arribar a l'ultima porta, invadit per la impaciència, es girà i contemplà el rostre d'Eurídice. En aquell moment ella fou captada i convertida altre op en esperit i rfeu fou expulsat definitivament de l'infern.

Anna Llena 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada