dimarts, 6 de novembre del 2012

Posidó


Rupert BUNNY, Poseidon and Amphitrite

Autor:  Rupert Bunny
Data: 1913
Lloc on es troba:  National Gallery of Australia, Canberra
El material: pintura a l'oli
Títol:  Poseidon and Amphitrite 

Amfítrite era una nereida[1], filla del déu Nereu, i dirigia el cor de les seves germanes. Posidó-Neptú, el déu del mar i de l'oceà, l'estimava des de sempre i intentava fer-la seva esposa però la jove li temia i li rebutjava. Per evitar al déu, Amfítrite es va dirigir fins a les profunditats de l'Oceà, lluny del palau del déu del mar, més enllà de les Columnes d'Hèrcules.
Uns dofins que nedaven per la zona la van descobrir i van anar a explicar-ho a Posidó[2], el qual els va encarregar que transportaran a la jove a la seva presència. Així ho van fer i, enmig d'un solemne seguici d'animals i divinitats marines, conduir a la jove fins el déu que la va prendre solemnement per esposa i des d'aquest moment va ser la seva companya.




[1] Nerides: Grup de divinitats marines filles del vell déu dels mars, Nereo, que va ser suplantat en el seu domini pel déu Posidó. Es coneixen més de setanta noms però només unes poques són protagonistes de mites propis: Amfitrite, Tetis i Galatea.


[2] És fill de Cronos i Rea i germà de Zeus. És el déu sobirà de les aigües, tant el mar com l'Oceà i els rius. El seu palau està en les profunditats del mar. El seu atribut és el trident que porta quan vol castigar als mortals i provoca terratrèmols i moviments del mar.
Es desplaça en el seu carro en forma de petxina tirat per cavalls marins i acompanyat d'un seguici de divinitats de les aigües, sobretot les nereides i els tritons. L'acompanya també la seva dona, la nereida Amfítrite.

 Elia Monteseirin Gómez    






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada